Hírek

<

>

X

NEHÉZ A MUNKA EGY BELSŐ ÉPÜLETBONTÁSNÁL.

 

2019

MÁJ

08.

A Skidsteer szuperminirakodógép, a Hagedorni társaságnál van használatban és Hamburgban segíti a munkálatokat egy tízemeletes postai irodaház lebontásában.

 

„A kis rakodógép használatával nagyon könnyű eltávolítani a bontási törmeléket” - mondta Manfred Lückemeyer, a Hüdorn Götersloh-i bontási szakembere, miközben első tapasztalatait két SK201D Skidsteers segítségével szerezte. Az összes falak könnyűszerkezetűek voltak, beleértve fémszerkezeteket is. Ezeket el kellett távolítani, csomagolni, és átadni a hulladékkezelő társaságnak. A munkát két részre osztotta a két gép között: Míg az egyik gép a szorítófoggal ellátott munkaeszköz segítségével a falakat egymás után gyorsan szétszedte, a másik gép a bontási anyagot az épület legtávolabbi felvonóira szállítja.

A munkásoknak nem sokáig tartott, hogy hozzászokjanak a gépekhez, és hamarosan kihasználták a gyorsaságukat és manőverezőképességeiket. A gépek fő feladata a kézi munka kiváltása volt. Gépek nélkül korábban minden ilyen bontási munkát kézzel, olyan eszközökkel kellett elvégezni, mint például kalapács, elektromos kézifűrészek, ami sokkal több időt vett igénybe, mint a Skidsteer rakodók tényleges használatával. A gép nélkül 6-7 munkavállaló a 20 tagú csapatból az anyagok vágásához és meglazításához kellett. Most a Skidsteer-rel csak egy emberre van szükség ehhez, míg a többi alkalmazott dolgozhat az anyag csomagolásán és eltávolításán. Természetesen így az egész csapat most sokkal gyorsabb, a bontási munka sokkal hatékonyabb és gazdaságosabb.

 

Az bontásról készült videó:

Loading...

Az SK 252 D rakodógép adatlapja.

Hivatalos magyarországi importőr és szerviz:

Inter-Mix Kft. 1172 Budapest, Rétifarkas u. 6.

 Telefon: +36-30-171-6826

E-mail: gepesz@intermix.hu